• +385 98 18 28 122
 • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Magic Words®

MAGIC WORDS®  je vrlo inspirativna i učinkovita metoda kojom otklanjamo stres, vlastite blokade i neugodne emocije promjenom submodaliteta, odnosno načina kako doživljavamo svijet oko sebe. Nije psihoterapija niti zamjena za isto. Magic Words® je zaštićena metoda koju je oformio bračni par, psiholozi i psihoterapeuti Cora Besser-Siegmund i Harry Siegmund (Besser-Siegmund Institut, Hamburg, Njemačka) 

ZAŠTO Magic Words® metoda?

Sigurno ste imali prilike uvjeriti se na vlastitom primjeru kakvu moć imaju riječi. Riječ možemo izgovoriti, čuti, a ponekad je dovoljno samo da pomislimo na određenu riječ i već smo potaknuli unutar sebe cijelu bujicu osjećaja i reakcija. To odlično funkcionira kada nam određena riječ budi pozitivne osjećaje, no, što kada to nije slučaj?

Kada se radi o za vas stresnim riječima poput “ispit”, “javno predavanje”, ”porezna prijava”, “zubar”, ”jedanaesterac”, “prolazno vrijeme” i sl., automatski će se pokrenuti mehanizam stvaranja osjećaja, u ovakvim slučajevima za vas negativnih. To vas blokada i ne možete u potpunosti iskazati svoje potencijale.

KAKO funkcionira Magic Words® metoda?

Metodom Magis Words mijenjate način na koji sebi mentalno predočavate riječ. Brzo i efikasno, do tada stresna riječ, poprima drugačiji izgled, glas u vama koji ju izgovara može biti prijateljski ili čak šaljiv. Mogućnosti je bezbroj, a na vama je, uz vodstvo stručne osobe, da pronađete oblik koji će vam olakšati pomisao na tu riječ, neutralizirati ju, povezati ju s dobrim osjećajem.

Vi na taj način ne mijenjate svijet oko sebe, ali zasigurno mijenjate način kako reagirate na njega. 

Učinak „čarolije riječi“ možete osjetiti u samo nekoliko minuta, budući da mozak „čaroliju“ trenutno prenosi na tijelo. Posljedice stresa doista se vidljivo smanjuju, odnosno u potpunosti nestaju.

Konačni cilj je postići stanje u kojem još do nedavno stresna riječ (a onda i sve što stoji iza te riječi), gubi svoj negativan naboj, tj. u vama više ne izaziva blokadu. Naprotiv, uz pomoć metode Magic Words® te ključne riječi možete izmijeniti na način da one na kraju za vas budu izvor resursnog stanja opuštenosti, humora ili čak odvažnosti i odlučnosti.

KOME je namijenjena metoda Magic Words®?

Svatko može koristiti Magic Words® za postizanje svojih životnih ciljeva na području emocija, uspješne komunikacije, poslovnog napredovanja. Magic Words® je vrsta „psihološke kućne apoteke“ za pomoć u svladavanju svakodnevnih izazova. Magic Words® metodu možemo koristiti i kao brzi coaching emocija čak i kod djece: školski predmeti, ime učitelja, ocjene, riječi poput “svjedodžba” i “domaća zadaća” itd. Gotovo da nema područja gdje se ne može primijeniti.

KAKO mogu iskusiti Magic Words® metodu?

 • na individualnom savjetovanju, uz vodstvo stručnog savjetnika, radeći na vašoj osobnoj temi
 • na poludnevnoj radionici koju vodi licencirani Magic Words trener. Po završetku radionice moći ćete metodu koristiti za vaše vlastite potrebe, kako u radu na sebi, sa svojima bliskima, tako i u timovima. Radionica vas ne osposobljava za podučavanje metode, tj. ne postajete licencirani trener ove metode. Edukaciju za trenera Magic Words metode provodi i licencira isključivo Besser-Siegmund Institut, Hamburg, Njemačka.

Pronađite u kalendaru termin sljedeće radionice i prijavite se.


 
Wingwave®

Wingwave® metoda je efikasan, znanstveno dokazan coaching koncept brzog otklanjanja mentalnih i emocionalnih blokada, te podizanja nivoa kreativnosti i mentalnih sposobnosti kao i sposobnost postizanja rezultata. Sadrži izuzetno efikasnu kombinaciju već dokazanih psiholoških coaching-elemenata: EMDR , NLP, Kineziologija (O-Ring test). Učinak je trenutačan i mjerljiv.

ZAŠTO Wingwave®metoda i KAKO djeluje?

Cilj je osloboditi se neugodnih, ograničavajući osjećaja proizašlih iz neugodnih iskustava koja su vas opteretila i kao posljedicu izazvala stres ili traumu.

To se postiže izazivanjem REM faze (Rapid Eye Movement = brzi pokreti očiju) u budnom stanju, koja se inače odvija samo u noćnoj fazi dubokog sna. Poznato je da sve što nam se događa tijekom dana, bilo to osvješteno ili ne, ostaje pohranjeno u nama. Tijekom sna, mozak „obrađuje“ sve što smo proživjeli tijekom dana, a negativne emocije „razgrađuje“ pa se ujutro budimo odmoreni i obnovljeni. No, ukoliko je neka situacija za nas bila previše stresna (kao npr. prometna nesreća, razne vrste nasilja, nesuglasice sa bliskom osobom, problemi na radnom mjestu i sl.), mozak kao da ne uspjeva dovršiti proces „razgradnje“, te u nama ostaju bolni tragovi proživljenin negativnih iskustava. To nam se u svakodnevnom životu javlja u vidu neugodnih osjećaja, neželjenih reakcija, stanja. To nas sputava u nesmetanom korištenju i izražavanju svih naših potencijala, a upravo to jest put ka samoostvarenju i vlastitoj sreći.

Kako postižemo budnu REM fazu?

Vrlo jednostavno! Klijent očima prati ruku coacha dok se ona brzo pomiče ulijevo i udesno. Na taj način postižemo da mozak u budnom stanju neutralizira i razgrađuje blokade i neugodne osjećaje. No, ono što je zaista fascinatno, ovom metodom ne samo da „razgrađujemo“ neugodne osjećaje nego ih možemo zamijeniti novim ugodnim osjećajem.

To konkretno znači da klijent nakon coachinga, kada ponovo zamisli stresnu situaciju ili se nađe u njoj, ona više nema „kontrolu“ nad njim (npr. pri ponovnom izlasku na ispit, nakon coachinga, imat ćemo na raspolaganju ugodne osjećaje kao što su samopouzdanje, staloženost itd. potrebne da bismo bili uspješni na ispitu i zadovoljni sobom).

Mi nismo pri tom „izbrisali“ sjećanje na određenu situaciju, no naša reakcija na nju i njoj slične posve se mijenja.

KOME je namijenjena Wingwave® metoda?

 • poslovnim ljudima (učinkovito i lakše snalaženje u kriznim situacijama: stres, sindromom sagorijevanja…),
 • sportašima (postizanje maksimalnog učinka svoga nastupa pred važno natjecanje, savladavanje treme…),
 • umjetnicima (rješavanje blokada u kreativnom procesu, savladavanje treme…),
 • osobama pod stresom,
 • osobama sa strahovima, panikom, fobijama i sl.
 • Wingwave® coaching provodi se sa psihički stabilnim osobama, koje mogu preuzeti odgovornost za svoje odluke i ponašanje. Nije psihoterapija niti zamjena za isto.
 • Wingwave® je zaštićena metoda koju je oformio bračni par, psiholozi i psihoterapeuti Cora Besser-Siegmund i Harry Siegmund (Besser-Siegmund Institut, Hamburg, Njemačka, www.besser-siegmund.de; www.wingwave.com).

KAKO mogu iskusiti Wingwave®metodu? 

 • na individualnom savjetovanju, uz vodstvo stručnog savjetnika, radeći na vašoj osobnoj temi


Autogeni trening

Autogeni trening je jedna od danas najraširenijih, znanstveno dokazanih i vrlo djelotvornih metoda opuštanja, razgradnje stresa i dovođenje organizma u ravnotežu i optimalno energetsko stanje. Pripada klasičnim metodama opuštanja pomoću kojih se lakše nosimo sa stresom i njegovim posljedicama.

ZAŠTO Autogeni trening?

Znanstvenim istraživanjima potvrđena je njegova učinkovitost u prevenciji mnogih psihosomatskih bolesti nastalih stresom (npr. glavobolja, poteškoće sa spavanjem, bolovi, visoki krvni tlak…).

Prakticiranjem tehnike 

 • stvara se osjećaj smirenosti i ugode,
 • jača imunološki sustav 
 • povećava se sposobnost nošenja sa stresom
 • povećava se razina energije, pozitivnih misli i kreativnost
 • potiče se stvaranje pozitivne slike o sebi.

TKO je oformio metodu, KAKO djeluje i koji je krajnji CILJ?

Metodu je razvio berlinski psihijatar i psihoanalitičar Johannes Heinrich Schultz 20-tih godina prošloga stoljeća. Radeći hipnozu ustanovio je da je u opuštenom stanju bilo koja sugestija moguća i da se intenzivnije doživljava. Na taj način možete autosugestijom usvojiti ono što je dobro za vaše zdravlje i tako si poboljšati kvalitetu života. Tako npr. možete si sugerirati ”Učim s lakoćom”, ”Budim se s lakoćom”, ”Mogu lako zaspati”, ”Potpuno sam siguran/na”…

Sastoji se od 7 temeljnih vježbi autosugestije, pomoću kojih postižemo stanje potpune tjelesne i psihičke opuštenosti.

Cilj Autogenog treninga jest postići opušteno stanje automatizmom, na samu pomisao i u situacijama kada vam je potrebno. Da bi se to postiglo, nužno je kondicionirati tijelo da dođe do željenog rezultata - trenutne opuštenosti. To se postiže provođenjem programa koji se sastoji od 8 treninga tijekom kojih će vas učitelj autogenog treninga voditi kroz proces opuštanja. Tako ćete tijelo postepeno „učiti“ kako da se dubinski opusti. Kada to postignete, spremni ste se nositi sa svakodnevnim stresom.

KOJA je posebna vrijednost Autogenog treninga?

Stresne situacije u današnje vrijeme gotovo da je nemoguće izbjeći (neizvjesnost, strah, nervoza, agresija okoline, posao, svakodnevne brige…), no ono što možete, ako to odlučite, jest naučiti kako trenutno razgraditi napetost i sve popratne senzacije izazvane stresom. 

Kad jednom naučite ispravno raditi Autogeni trening, uvijek imate „pri ruci“ alat kojim se trenutno možete dovesti u stanje opuštenosti.

Posebna vrijednost Autogenog treninga je u tome, što je u praksi već gotovo stotinjak godina i samim time temeljito istražen, a istovremeno je izuzetno aktualan. Prema ADAA (Anxiety and Depresion Association of America) i SEAS (Sociedad Española para el Estudio de la Ansiedad y el Estrés) opuštanje je nefarmakološka intervencija koja pomaže u borbi protiv tjeskobe, a otkad se virus covid-19 počeo širiti svijetom, različite studije su pokazale, da mnogi ljudi doživljavaju tjeskobu, kako zbog straha od infekcije, tako i zbog zatvorenosti, socijalne distance i neizvjesnosti. Svakodnevno prakticiranje tehnika opuštanja pomaže u spriječavanju ne samo mentalnih, već i fizičkih problema izazvanih covid-19 pandemijom, zahvaljujući smanjenju reakcije na stres. 

KOME je namijenjen Autogeni trening?

Autogeni trening namijenjen je psihički stabilnim osobama koje su izložene stresnim situacijama svakodnevice: poslovnim ljudima, sportašima, studentima, liječnicima, poduzetnicima, policajcima, učiteljima, odgajateljima, domaćicama…

KAKO i GDJE mogu NAUČITI Autogeni trening?

Metoda se lako i jednostavno uči. Primjenjiva je u svakodnevnom životu, u poslovnom i privatnom okruženju.

Edukacija se sastoji od 8 zajedničkih treninga sa certificiranim učiteljem Autogenog treninga.

Treninzi se održavaju jednom tjedno i traju 60 minuta.

Edukacija se vrši u grupama (uživo ili online). Moguća je, na zahtjev i individualna poduka.

Preduvjet pohađanja treninga: nema preduvjeta

Trajanje treninga: 8 treninga u trajanju od 60 minuta svaki

Cijena: 120,00 eura (grupno) ili 220,00 eura (individualno)

Način plaćanja: Uplata se može izvršiti u gotovini, na prvi dan treninga ili putem žiro-računa HR3623600001102458460 ZABA, po primitku računa. Kod virmanskog plaćanja postoji mogućnost plaćanja u 2 rate. Za rane prijave (najmanje mjesec dana prije početka edukacije) ostvarujete popust od 10%. Za dolazak u paru sa članom obitelji ostvarujete popust od 20%. Za potvrdu prijave i pohađanje edukacije, potrebno je izvršiti uplatu kotizacije u iznosu 15,00 eura prije početka edukacije.

 

Prijava: putem naše prijavnice OVDJE ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem telefona 098/182 8122.

U slučaju nepredviđenih okolnosti, zadržavamo pravo izmjene termina i načina održavanja programa (uživo/online) te pravo otkazivanja programa uslijed okolnosti koje nije bilo moguće predvidjeti, otkoniti ili izbjeći. U slučaju neodržavanja programa, vraćamo puni iznos uplaćene kotizacije ili cijelog iznosa.


Progresivne relaksacije mišića

Progresivna relaksacija mišića (PRM) je jedna od vrlo djelotvornih i jednostavnih tehnika opuštanja. Pripada klasičnim metodama opuštanja pomoću kojih se lakše nosimo sa stresom i njegovim posljedicama. Za razliku od drugih tehnika opuštanja u kojima se opuštamo na pasivan način, ovom tehnikom možete se opustiti aktivno i samostalno. Osnova metode temelji se na jednostavnom stezanju i opuštanju grupa mišića. Dokazana je djelotvornost ove tehnike kod nesanica, neurodermitisa, visokog krvnog tlaka, glavobolja i migrena, bolova u leđima i vratu, astme, alergija, bolesti krvožilnog sustava i srca i oboljenja nastalih kao posljedica stresa.

ZAŠTO Progresivna relaksacija mišića i KAKO djeluje?

Metodu Progresivne relaksacije mišića osmislio je američki liječnik Edmund Jacobson 1928.godine i metoda je u širokoj primjeni već 80 godina i uključena je u zdravstvene sustave mnogih zemalja. Utvrdio je da kod stresa ili straha dolazi do refleksne napetosti mišića te da vrijedi i obrnuto: opuštanje mišića dovodi do osjećaja mira, a postiže se i bolja prokrvljenost organizma i drugi blagotvorni zdravstveni učinci.

Cilj ove metode je da bolje upoznate vlastito tijelo i naučite prepoznati signale stresa kako bi pravovremeno mogli primijeniti metodu opuštanja i dovoditi se u dobro i opušteno stanje.

Učinak opuštanja počinje usmjeravanjem pažnje na ciljanu skupinu mišića (16 grupa mišića), zatim napinjanjem mišića, zadržavanjem napetog stanja kroz kraće vrijeme te opuštanjem dulje vrijeme i primjećivanjem razlike.

Prednost ove tehnike je u tome što se može vrlo brzo (8 grupnih treninga i samostalno ponavljanje naučenog između treninga) samostalno izvoditi u svom vlastitom domu.

Kada naučite metodu, ubrzo ćete osjetiti i primijetiti niz pozitivnih promjena:

 • povećan osjećaj smirenosti,
 • bolja koncentracija
 • viši nivo energije
 • bolje raspoloženje,
 • smanjenje simptoma pa čak i nestanak primarnih fizičkih problema kao što su nesanica, glavobolja i migrena, oboljenja nastalih kao posljedica stresa…

KOME je namijenjena metoda Progresivne relaksacije mišića?

 • odlično rješenje za ljude koji se žele riješiti napetosti, a pri tom ne žele ulaziti u meditativno stanje (žele osjetiti trenutno opuštanje mišića)
 • idealna je za ljude koji previše sjede ili se nedovoljno kreću
 • vrlo je učinkovita vrsta relaksacije za zdrave i bolesne ljude (mogu je raditi i slabije pokretni ljudi)
 • primjerena svim dobnim skupinama

KAKO mogu NAUČITI metodu Progresivne relaksacije mišića i GDJE?

Metoda se lako i jednostavno uči. Može ju svatko naučiti. Nije potrebno predznanje.

Edukacija se sastoji od 8 zajedničkih treninga sa certificiranim učiteljem. Treninzi se održavaju jednom tjedno i traju 60 minuta. U intervalu između dva treninga, važno je svakodnevno ponoviti vježbe naučene na treningu. Nakon što prođete cijeli proces, očekivani rezultat je postizanje potpune opuštenosti cijelog tijela u svega nekoliko sekundi.

Edukacija se vrši u grupama (kontakt uživo ili online) od maksimalno 12 osoba. Moguća je, na zahtjev klijenta i individualna poduka.

Preduvjet pohađanja treninga: nema preduvjeta

Trajanje treninga: 8 treninga u trajanju od 60 minuta svaki

Cijena: 120,00 eura (grupno) ili 220,00 eura (individualno)

Način plaćanja: plaćanje putem žiro-računa HR3623600001102458460 ZABA ili na prvom treningu. Kod virmanskog plaćanja moguće je plaćanje u 2 rate. Za rane prijave (najmanje mjesec dana prije početka edukacije) ostvarujete popust od 10%. Za dolazak u paru sa članom obitelji ostvarujete popust od 20%. Za potvrdu prijave i pohađanje edukacije, potrebno je izvršiti uplatu kotizacije u iznosu 15,00 eura prije početka edukacije

Prijava: putem naše prijavnice OVDJE ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem telefona 098/182 8122.


Inner Code d.o.o.
Gorjanska 26
HR-10000 Zagreb
Telefon: +385 98 18 28 122
e-mail: info@inner-code.hr
skype: andrea.vidmar1
OIB: 35911256179
IBAN: HR3623600001102458460
web: https://www.inner-code.hr/
© 2024 Inner Code d.o.o. Sva prava zadržana. - Za Inner Code d.o.o., ovaj portal izradio je OMNIPOTENS d.o.o.