• +385 98 18 28 122
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Autogeni trening

Autogeni trening

Autogeni trening je jedna od danas najraširenijih, znanstveno dokazanih i vrlo djelotvornih metoda opuštanja, razgradnje stresa i dovođenje organizma u ravnotežu i optimalno energetsko stanje. Pripada klasičnim metodama opuštanja pomoću kojih se lakše nosimo sa stresom i njegovim posljedicama.

ZAŠTO Autogeni trening?

Znanstvenim istraživanjima potvrđena je njegova učinkovitost u prevenciji mnogih psihosomatskih bolesti nastalih stresom (npr. glavobolja, poteškoće sa spavanjem, bolovi, visoki krvni tlak…).

Prakticiranjem tehnike 

  • stvara se osjećaj smirenosti i ugode,
  • jača imunološki sustav 
  • povećava se sposobnost nošenja sa stresom
  • povećava se razina energije, pozitivnih misli i kreativnost
  • potiče se stvaranje pozitivne slike o sebi.

TKO je oformio metodu, KAKO djeluje i koji je krajnji CILJ?

Metodu je razvio berlinski psihijatar i psihoanalitičar Johannes Heinrich Schultz 20-tih godina prošloga stoljeća. Radeći hipnozu ustanovio je da je u opuštenom stanju bilo koja sugestija moguća i da se intenzivnije doživljava. Na taj način možete autosugestijom usvojiti ono što je dobro za vaše zdravlje i tako si poboljšati kvalitetu života. Tako npr. možete si sugerirati ”Učim s lakoćom”, ”Budim se s lakoćom”, ”Mogu lako zaspati”, ”Potpuno sam siguran/na”…

Sastoji se od 7 temeljnih vježbi autosugestije, pomoću kojih postižemo stanje potpune tjelesne i psihičke opuštenosti.

Cilj Autogenog treninga jest postići opušteno stanje automatizmom, na samu pomisao i u situacijama kada vam je potrebno. Da bi se to postiglo, nužno je kondicionirati tijelo da dođe do željenog rezultata - trenutne opuštenosti. To se postiže provođenjem programa koji se sastoji od 8 treninga tijekom kojih će vas učitelj autogenog treninga voditi kroz proces opuštanja. Tako ćete tijelo postepeno „učiti“ kako da se dubinski opusti. Kada to postignete, spremni ste se nositi sa svakodnevnim stresom.

KOJA je posebna vrijednost Autogenog treninga?

Stresne situacije u današnje vrijeme gotovo da je nemoguće izbjeći (neizvjesnost, strah, nervoza, agresija okoline, posao, svakodnevne brige…), no ono što možete, ako to odlučite, jest naučiti kako trenutno razgraditi napetost i sve popratne senzacije izazvane stresom. 

Kad jednom naučite ispravno raditi Autogeni trening, uvijek imate „pri ruci“ alat kojim se trenutno možete dovesti u stanje opuštenosti.

Posebna vrijednost Autogenog treninga je u tome, što je u praksi već gotovo stotinjak godina i samim time temeljito istražen, a istovremeno je izuzetno aktualan. Prema ADAA (Anxiety and Depresion Association of America) i SEAS (Sociedad Española para el Estudio de la Ansiedad y el Estrés) opuštanje je nefarmakološka intervencija koja pomaže u borbi protiv tjeskobe, a otkad se virus covid-19 počeo širiti svijetom, različite studije su pokazale, da mnogi ljudi doživljavaju tjeskobu, kako zbog straha od infekcije, tako i zbog zatvorenosti, socijalne distance i neizvjesnosti. Svakodnevno prakticiranje tehnika opuštanja pomaže u spriječavanju ne samo mentalnih, već i fizičkih problema izazvanih covid-19 pandemijom, zahvaljujući smanjenju reakcije na stres. 

KOME je namijenjen Autogeni trening?

Autogeni trening namijenjen je psihički stabilnim osobama koje su izložene stresnim situacijama svakodnevice: poslovnim ljudima, sportašima, studentima, liječnicima, poduzetnicima, policajcima, učiteljima, odgajateljima, domaćicama…

KAKO i GDJE mogu NAUČITI Autogeni trening?

Metoda se lako i jednostavno uči. Primjenjiva je u svakodnevnom životu, u poslovnom i privatnom okruženju.

Edukacija se sastoji od 8 zajedničkih treninga sa certificiranim učiteljem Autogenog treninga.

Treninzi se održavaju jednom tjedno i traju 60 minuta.

Edukacija se vrši u grupama (uživo ili online). Moguća je, na zahtjev i individualna poduka.

Preduvjet pohađanja treninga: nema preduvjeta

Trajanje treninga: 8 treninga u trajanju od 60 minuta svaki

Cijena: 120,00 eura/904,14,00 kn (grupno) ili 220,00 eura/1.657,59 kn (individualno)

Način plaćanja: Uplata se može izvršiti u gotovini, na prvi dan treninga ili putem žiro-računa HR3623600001102458460 ZABA, po primitku računa. Kod virmanskog plaćanja postoji mogućnost plaćanja u 2 rate. Za rane prijave (najmanje mjesec dana prije početka edukacije) ostvarujete popust od 10%. Za dolazak u paru sa članom obitelji ostvarujete popust od 20%. Za potvrdu prijave i pohađanje edukacije, potrebno je izvršiti uplatu kotizacije u iznosu 20,00 eura/150,69kn prije početka edukacije.

 

Prijava: putem naše prijavnice OVDJE ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem telefona 098/182 8122.

U slučaju nepredviđenih okolnosti, zadržavamo pravo izmjene termina i načina održavanja programa (uživo/online) te pravo otkazivanja programa uslijed okolnosti koje nije bilo moguće predvidjeti, otkoniti ili izbjeći. U slučaju neodržavanja programa, vraćamo puni iznos uplaćene kotizacije ili cijelog iznosa.


Inner Code d.o.o.
Gorjanska 26
HR-10000 Zagreb
Telefon: +385 98 18 28 122
e-mail: info@inner-code.hr
skype: andrea.vidmar1
OIB: 35911265179
IBAN: HR3623600001102458460
web: https://www.inner-code.hr/
© 2023 Inner Code d.o.o. Sva prava zadržana. - Za Inner Code d.o.o., ovaj portal izradio je OMNIPOTENS d.o.o.