• +385 98 18 28 122
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Autogeni trening

Autogeni trening

Autogeni trening je jedna od danas najraširenijih, znanstveno dokazanih i vrlo djelotvornih metoda opuštanja, razgradnje stresa i dovođenje organizma u ravnotežu i optimalno energetsko stanje. Pripada klasičnim metodama opuštanja pomoću kojih se lakše nosimo sa stresom i njegovim posljedicama. Stoga ne čudi, da u mnogim zemljama zapadne Europe liječnici propisuju Autogeni trening u preventivne svrhe, a zdravstvena osiguranja ih nude u svojim ponudama te omogućavaju svojim osiguranicima edukaciju iz Autogenog treninga. Znanstvenim istraživanjima potvrđena je njegova učinkovitost u prevenciji mnogih psihosomatskih bolesti nastalih stresom (npr. glavobolja, poteškoće sa spavanjem, bolova u kralježnici…).

ZAŠTO Autogeni trening i KAKO djeluje?

Metodu je razvio berlinski psihijatar i psihoanalitičar Johannes Heinrich Schultz 20-tih godina prošloga stoljeća. Radeći hipnozu ustanovio je da je u opuštenom stanju bilo koja sugestija moguća i da se intenzivnije doživljava. Na taj način možete autosugestijom usvojiti ono što je dobro za vaše zdravlje i tako si poboljšati kvalitetu života. Tako npr. možete si sugerirati ”Učim s lakoćom”, ”Budim se s lakoćom”, ”Mogu lako zaspati”, ”Imam pravo na sreću”…

Sastoji se od 7 temeljnih vježbi autosugestije, pomoću kojih postižemo stanje potpune tjelesne i psihičke opuštenosti. Svrha je postupno širenje učinaka vježbi na cijelo tijelo.

Cilj Autogenog treninga jest trenutno, s lakoćom, na samu pomisao postići opušteno stanje. Da bi se to postiglo, nužno je kondicionirati tijelo da dođe do željenog rezultata-trenutne opuštenosti. To se postiže provođenjem programa koji se sastoji od 8 treninga tijekom kojih će vas učitelj autogenog treninga voditi kroz proces opuštanja. Tako ćete tijelo postepeno „učiti“ kako da se dubinski opusti. Kada to postignete, spremni ste se nositi sa svakodnevnim stresom.

KOJA je posebna vrijednost Autogenog treninga?

Stresne situacije u današnje vrijeme gotovo da je nemoguće izbjeći (buka, nervoza, agresija okoline, posao, svakodnevne brige…), no ono što možete, ako to odlučite, jest trenutno razgraditi, otpustiti napetost i sve popratne senzacije izazvane stresom.

Posebna vrijednost Autogenog treninga je u tome, što, kad jednom naučite ispravno raditi Autogeni trening, uvijek imate „pri ruci“ alat kojim se trenutno možete dovesti u stanje opuštenosti. Zato se Autogeni trening učiti unaprijed, kako biste prije ili tijekom stresnog trenutka mogli ući u dobro stanje.

KOME je namijenjen Autogeni trening?

Autogeni trening namijenjen je psihički stabilnim osobama koje su izložene stresnim situacijama svakodnevice: poslovnim ljudima, sportašima, studentima, liječnicima, poduzetnicima, policajcima, učiteljima, odgajateljima, domaćicama…

KAKO mogu NAUČITI metodu opuštanja Autogeni trening i GDJE?

Metoda se lako i jednostavno uči. Primjenjiva je u svakodnevnom životu, u poslovnom i privatnom okruženju. 

Edukacija se sastoji od 8 zajedničkih treninga sa certificiranim učiteljem Autogenog treninga. Treninzi se održavaju jednom tjedno i traju 60 minuta. Između dva treninga potrebno je naučene vježbe ponoviti kako bi tijelo „zapamtilo“ pozitivan učinak. Nakon što prođete cijeli proces, očekivani rezultat je u trenutku ući u stanje mira i opuštenosti, na samo jednu pomisao.

Edukacija se vrši u grupama (kontakt uživo ili online) od maksimalno 12 osoba. Moguća je, na zahtjev klijenta i individualna poduka.

Preduvjet pohađanja treninga: nema preduvjeta

Trajanje treninga: 8 treninga u trajanju od 60 minuta svaki

Cijena: 800,00 kn (grupno) ili 1.200,00 kn (individualno)

Način plaćanja: plaćanje putem žiro-računa HR3623600001102458460 ZABA ili na prvom treningu. Kod virmanskog plaćanja moguće je plaćanje u 2 rate.

Prijava: putem naše prijavnice OVDJE ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem telefona 098/182 8122.


Inner Code d.o.o.
Gorjanska 26
HR-10000 Zagreb
Telefon: +385 98 18 28 122
e-mail: info@inner-code.hr
skype: andrea.vidmar1
OIB: 35911265179
IBAN: HR3623600001102458460
web: https://www.inner-code.hr/
© 2021 Inner Code d.o.o. Sva prava zadržana. - Za Inner Code d.o.o., ovaj portal izradio je OMNIPOTENS d.o.o.