Poniznost srca ne znači tražiti od tebe da se poniziš, nego da se otvoriš. To je ključ razmjene. Samo na taj način možeš davati i primati. (Antoine de Saint-Exupery, Mali princ)

Nije ljubav tamo gdje je nebo, već je nebo tamo gdje je ljubav.

 (Nepoznati autor)Ljubav je uistinu vrhunski uređaj koji nam pomaže ploviti među hridima ove zemaljske razine i vodi nas prema nebesima, prema našem domu. Kad god zalutamo u šumi, ona nas usmjerava nježnim dodirom i vraća nas na naš put. Njezina sila je magnetička, njezina mudrost nepogrešiva. Ljubav je sredstvo, pravac i odredište. Ona pokazuje put i ona jest put. Ljubav je naša istinska priroda - ljubav je naš istinski sjever.

(Dr. Brian L. Weiss)

Biti junak ne traži velika djela ni tisuće ljudi. Jednostavna dobra djela također se broje, a njihove posljedice dotiču sve na Zemlji i onkraj nje. Milosrđe i blagost ne smiju se obezvrjeđivati. Sve je energija, a energija suosjećanja obuhvaća sve druge. Uspostavlja se rezonancija, baš kao zvonjava zvona koja širi oluju prelijepih zvučnih valova u atmosferu, poput kamena bačenog u ribnjak koji valove odašilje do svih obala. Dobra djela dopiru do obala univerzuma naše duše. (Dr. Brian L. Weiss)

 

Ljudsko biće samo je dio cjeline koju nazivamo univerzumom, dio ograničen vremenom i prostorom. On sebe u vlastitim mislima i osjećajima doživljava kao nešto odvojeno od ostatka...što je vid optičke iluzije njegove svijesti. Ta iluzija naš je zatvor jer nas ograničava na osobne želje i sklonosti isključivo prema onima najbližima. Naša zadaća mora biti osloboditi nas iz tog zatvora šireći krug suosjećanja, prigrljujući sva živa bića i svu prirodu.   (Albert Einstein)

Kad sumnjate, slušajte srce, a ne glavu.

(Dr. Brian L. Weiss)

Mi smo vječna i višedimenzionalna bića koja su nakratko u tijelima kako bi primila važne duhovne pouke. Ovako piše jezuitski mistik Teilhard de Chardin: "Mi nismo ljudska bića koja proživljavaju duhovna iskustva. Mi smo duhovna bića s iskustvom ljudskoga." Duhovna bića nisu ograničena uobičajenim ograničenjima vremena, prostora ili fizičkog tijela. To zvuči kao nesvakidašnja sloboda - no to je naše prirodno stanje. To smo mi - samo smo sve to zaboravili."

(Dr. Brian L. Weiss)