MAGIC WORDS® (Čarobne riječi) je učinkovita, vrlo inspirativna metoda pomoću koje brzo otklanjamo stres, vlastite blokade i neugodne emocije i to na lak i zabavan način promjenom submodaliteta, odnosno načina kako doživljavamo svijet oko sebe. Zaštićena je metoda od Instituta “Besser-Siegmund” iz Hamburga.

 

Metodu možete iskusiti na individualnom savjetovanju ili ju naučiti na jednodnevnom treningu.

 

ZAŠTO Magic Words® metoda?

 

Sigurno ste imali prilike uvjeriti se na vlastitom primjeru kakvu moć imaju riječi. Riječ možemo izgovoriti, čuti, a ponekad je dovoljno samo da pomislimo na određenu riječ i već smo potaknuli unutar sebe cijelu bujicu osjećaja i reakcija. To odlično funkcionira kada nam određena riječ budi pozitivne osjećaje, no što kada to nije slučaj?

 

Kada se radi o stresnim riječima poput “ispit”, “javno predavanje”, ”porezna prijava”, “zubar”, ”jedanaesterac”, “prolazno vrijeme” i sl. automatski će se pokrenuti cijeli mehanizam stvaranja osjećaja, u ovakvim slučajevima za vas negativnih, limitirajućih. To se pak reflektira u vašem svakodnevnom životu na način da zbog blokada ne možete u potpunosti iskazati i živjeti svoje potencijale, biti slobodni i zadovoljni sobom.

 

KAKO funkcionira Magic Words® metoda?

 

Kada otkrijete što vas sputava, tj. definirate riječ koja budi u vama negativne osjećaje, koja vam stvara nelagodu te izaziva stres, osvijestit ćete kako si predočavate tu riječ (npr. riječ “ispit” ili “migrena”…). Vidjet ćete izgled slova, boju, veličinu, udaljenost i sl. Netko će možda u mislim čuti zastrašujući glas koji izgovara tu riječ.

 

Metodom “Magis Words” mijenjate način na koji sebi mentalno predočavate riječ. Brzo i efikasno, do tada stresna riječ, poprima drugačiji izgled, glas koji ju izgovara može biti prijateljski ili čak šaljiv. Mogućnosti je bezbroj, a na vama je samo da pronađete oblik koji će vam olakšati pomisao na tu riječ, neutralizirati ju, povezati ju s dobrim osjećajem. Vi na taj način ne mijenjate svijet oko sebe, ali zasigurno mijenjate način kako reagirate na njega. Učinak „čarolije riječi“ možete osjetiti u samo nekoliko minuta, budući da mozak „čaroliju“ trenutno prenosi na tijelo. Posljedice stresa doista se vidljivo smanjuju, odnosno u potpunosti nestaju.

 

Konačni cilj je postići stanje u kojem još do nedavno stresna riječ (a onda i sve što stoji iza te riječi), gubi svoj negativan naboj, tj. ne izaziva više u vama blokadu. Naprotiv, uz pomoć metode “Magic Words®” te ključne riječi možete izmijeniti na način da one na kraju za vas budu izvor resursnog stanja opuštenosti, humora ili čak odvažnosti i odlučnosti.

 

KOME je namijenjena metoda Magic Words®?

 

Svatko može koristiti Magic Words® za postizanje svojih životnih ciljeva na području zdravlja, emocija, uspješne komunikacije, poslovnog napredovanja. Magic Words® je vrsta „psihološke kućne apoteke“ za pomoć u svladavanju svakodnevnih izazova. Magic Words® metodu možemo koristiti i kao brzi coaching emocija čak i kod djece: školski predmet, ime učitelja, ocjene, riječi poput “svjedodžba” i “domaća zadaća” itd. Gotovo da nema područja gdje se ne može primijeniti.

 

Pomoću ove metode učite upravljati svojim vlastitim životom, a osim toga, možete pružiti malu, ali učinkovitu pomoć drugim ljudima, privatno ili poslovno. Magic Words® uspješno koriste liječnici, psiholozi i laici.